Ouăle roșii de lângă omul de zăpadă

Data publicării:
semenic
Pe Muntele Semenic, în Caraş-Severin, turiștii au avut parte de un meniu special de... Crăciun în aceste zile. Zăpada de un metru i-a ținut pe oameni la pensiuni mai mult decât au planificat, așa că ouăle roșii s-au ciocnit între două ture cu sania şi lângă oamenii de zăpadă.

"Pe muntele Semenic, termometrele arat? minus 4 grade, iar în unele locuri stratul de zăpada a ajuns să măsore chiar şi peste 60 de centimetri", Vlad Ungar, reporter Digi24 Timişoara.

Această familie din București a ieșit la iarbă verde, dar gerul i-a prins pe oameni pe munte și nu au mai putut pleca.

"Peste noapte a început viscol temperaturi scăzute nu știu cred ca au fost peste 40 de kilometri pe oră avea vântul și ne am trezit blocați."

"A mă bucur si copiii se bucură. Sigur niciodată nu am ciocnit ouă roșii în aprilie pe zăpadă."

Turiștii se bucură oricum de zăpadă și fac ture pe pârtie. Gecile groase, fularul și mănușile sunt piesele de bază ale acestei primăveri. Oamenii din zonă spun că nu au mai văzut zăpadă după Paști de când se ştiu, dar s-au adaptat. Le oferă turiştilor… meniul tradiţional de iarnă.

"Am pregătit niște fasole cu cârnați fripți în untură și cu slănină am trecut la fasole cu cârnați care e mai mult de Crăciun. Aici avem vin fiert care funcționează și arde", povesteşte Sorin Minda, proprietarul unei pensiuni din zonă.

Autoritățile din Caras-Severin și voluntarii de la Salvamont sunt permanent în alertă în aceste zile, pentru a se asigura că turiștii nu rămân blocați pe munte sau izolați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri