Parc medieval lângă Castelul Corvinilor

Data publicării:
parc medieval
Proiect ambițios pentru primăria Hunedoara. Autorităţile de aici vor să transforme zona din preajma Castelului Corvinilor într-un parc medieval. Primăria vrea astfel să atragă și mai mulți turiști la castelul care anul trecut a fost vizitatat de peste 300 de mii de persoane. Rămâne doar ca autoritățile locale să găsească și banii necesari implementării proiectului.

Întreaga zona exterioară Castelului Corvinilor ar urma să fie modificată radical. Potrivit proiectului primăriei, suprafața de 3 hectare din preajma monumentului va fi una dedicată exclusiv turiștilor. Aici ar urma să apară un sat de servicii, un spațiu pentru turniruri, 2 muzee și un loc de joacă pentru copii.

„Potrivit proiectului, și zona de la poalele castelului ar urma să devină una animată. Aici, jos, va fi construit un amfiteatru, vor fi amenajate ateliere meșteșugărești și va fi refăcută de asemenea o veche moară pe apă” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Localnici sau turiști deopotrivă, cu toții cred că amenajarea unui asemenea parc tematic nu ar aduce decât beneficii zonei.

„Ar fi perfect, ar fi perfect deoarece acum, înghesuit, parcă au vrut să-l ascundă.”

„Foarte bine, e ceva normal să fie așa ceva în oraș. De ce? Că îi unicat în Europa.”

„E bine să fie pus în funcțiune, pentru că este un castel absolut unic în această parte, și nu numai în Sud estul Europei.”

După ce vor identifica sursa de finanțare pentru parcul medieval, autoritățile locale speră să implementeze proiectul în cel mult 3 ani.

„Valoarea estimată a proiectului este de 5 milioane de euro, bani pe care încercăm să-i obținem fie prin fonduri europene, fie printr-un parteneriat public privat”, explică Elena Iancău, purtător de cuvânt Primăria Hunedoara.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a adus încasări de 1,1 milioane de euro către bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri