Primarul face lista rușinii

Data publicării:
primari
Un primar din Caras-Severin si-a transformat profilul de Facebook într-un panou al ruşinii. Supărat că oamenii nu respectă ordinea și curăţenia, edilul din Moldova Nouă a pornit propriul demers ca să ii aducă pe drumul cel bun. Unul care se vrea mai convingător decât amenzile Politie Locale. Face fotografii și îi dojeneste pe Facebook pe localnici. Problema este că mustrările s-au transformat în jigniri, primarul adresându-se oamenilor cu apelative ca "nesimțiți" sau "țărani fără creier"…

Om care ţine la curăţenie, primarul din Moldova Noua spune că s-a săturat de neglijenţa celor care aruncă gunoaiele pe jos, asa că se plimbă prin oras şi îi fotografiază. Imaginile ajung pe un panou virtual al ruşinii, chiar pe pagina de Facebook a edilului-şef, care foloseşte un limbaj dur la adresa localnicilor. Vorbeşte despre "nesimţirea" lor şi… "lipsa de creier".

„Nu am fost neapărat dur, poate că pe alocuri cuvintele alocate anumitor cetăţeni au fost dure, dar este de fapt realitatea pe care noi o întâlnim în teren. Eu o să îmi continui demersul pentru că sunt de părere că cei care m-au votat asta îşi doresc un oraş curat şi civilizat", povesteşte Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Nouă.

Părerile locuitorilor din Moldova Nouă sunt împărţite. Unii spun că jignirile nu îşi au locul, în timp ce alţii, care şi-au recunoscut vecinii prin postările primarului, susţin că e singura cale de a îi aduce pe drumul cel bun…"

„Are dreptate că ia măsuri public, nu să îţi spun ţie cum să îţi spun la ureche, nu , nu. Îmi place ideea, că e un om deschis [...] păi numai ţăranii fac aşa adevărul aşa e care sunt crescuţi în pădure."

„Există şi o altă modalitate de a atrage atenţia şi de a nu îi jigni pe cei care mă rog au astfel de apucături."

„Nesimţit e un cuvânt mai greu, dar se putea spuneşţi nesimţit."

Postările edilului-şef se bucură de mare audienţă. Oamenii asteaptă de la o săptămână la alta să vadă cine va mai fi dojenit. Chiar şi unii consilieri spun că e singura metodă pentru a păstra oraşul curat, mai eficientă chiar decât amenzile Politiei Locale.

„Sunt categorii de oameni şi cred că fiecărui om trebuie să îi vorbeşti pe limba lui să înţeleagă", adaugă David Izvernar Valentin, consilier local. O altă problemă cu care se confruntă autorităţile este că, în lipsa uscătoriilor, mulţi oameni îşi întind rufele în faţa blocului. Iar practica ar putea fi sancţionată de edil în acelaşi mod. Primarul din Moldova Nouă nu este singurul care foloseşte social media în comunicarea cu cetăţenii. Edilul-şef al Timişoarei ţine chiar şi audienţe online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri