Proaspăt chiriași, la un pas de evacuare

Data publicării:
13 chiriasi

Nici nu s-au mutat bine, că riscă să fie evacuați. Chiriașii celor două blocuri sociale din Deva date în folosință la începutul acestei luni sunt deja o pacoste pentru vecinii din zonă. Oamenii au făcut reclamații la primărie și s-au plâns de mizeria și de gălăgia făcute de locatarii proaspăt mutați în cartier. Primarul susține că evacuarea celor care îi deranjează pe vecini va fi singura soluție pentru a rezolva problemele. 

Zeci de reclamații au ajuns în ultimele zile la primăria Deva. Oamenii care locuiesc în cartierul Grigorescu s-au plâns de noii lor vecini, chiriașii din cele două blocuri sociale.

”Dimineața când dormi, sau după-masa, vin și strigă pe la porți. Acum, de Paști, am înțeles că au fost la cerșit. Da, da, or fost aici, pe stradă”, a declarat un locatar.

”Probabil că așa s-au obișnuit, ține și de mentalitate, se vizitează des, au multe rude, mulți copii, vin în vizită, mai petrec și oamenii sunt deranjați”, a spus Florin Oancea, primar Deva.

72 de familii au primit cheile de la noile locuințe chiar înainte de Paști. În scurt timp, au început să îşi deranjeze vecinii. Unii dintre chiriași spun că problemele nu sunt create de ei, ci de alte persoane care nu locuiesc în zonă.

”Sunt niște băieți care vin din altă parte și fac gălăgie, deci or dat cu picioarele în cutia asta, și aici, iar cu picioarele”, a declarat un locatar.

Conducerea primăriei Deva, instituția care are în proprietate imobilele sociale, susține că nu va sta pe gânduri să îi evacueze pe cei care creează probleme.

”Dacă nu se adaptează, îi vom evacua. Vor pleca și vor veni alții care înțeleg să respecte normele de civilizație și de bun simț”, a spus Florin Oancea, primar Deva.

Cele două blocuri sociale au costat 12 milioane de lei, bani de la bugetul local și de la Compania Națională de Investiții. Primăria vrea ca în acest an să înceapă construirea altor două imobile. Peste 800 de solicitări de locuințe sociale sunt depuse în prezent la primăria Deva.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri