Protest împotriva amnistiei

Data publicării:
protest amnistie
Timișorenii au protestat aseară împotriva legii amnistiei inițiat de Ministerul Justiției.

Este unul dintre modurile în care timișorenii au protestat împotriva legii a amnistiei. Au mărșăluit în centrul orașului și au afișat mesaje împotriva unui astfel de proiect legislativ, nemulțumiți de consecințele pe care, cred ei, le va aduce amnistia.

„Fără amnistie în democrație, fără amnistie în democrație.”

„Nu mi se pare normal. Se găsesc soluții pentru închisorile supraaglomerate și dacă mă întrebați pe mine, sunt dispus să plătesc mult mai mulți bani să îi păstrăm în închisoare. Cred că este mult mai ieftin să-i păstrăm pe dânșii decât să-i scoatem de acolo.”

„Urmărește să acorde anumite drepturi și să albească dosarul anumitor politicieni.”

„Ce semnezi? O petiție în vederea consolidării statului de drept și apărarea justiției.”

Odată cu protestul din centrul Timișoarei, a fost inițiată și o petiție, semnată de cei mai mulți dintre participanți în care se cere respectarea programului de guvernare prezentat în campania electorală dar și găsirea unor soluții alternative pentru supraaglomerarea din penitenciare cum ar fi construcția de spații noi sau transformarea arestului în arest la domiciliu.

„Strângem semnături pe o petiție pe care să o înaintăm reprezentanților puterii din momentul de față, primul ministru, președintele senatului, camerei deputaților și ministrul justiției. Ei sunt responsabili pentru menținerea justiției într-o stare bună”, susține Tiberiu Fister, organizatorul protestului.

Tot prin intermediul rețelelor de socializare, timișorenii organizează și în această seară, de la ora 18, un protest împotriva legii amnistiei, la care se anunță o participare mai numeroasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri