Sport în sala de clasă

Data publicării:
16 sport in scoala

Dacă nu avem, improvizăm. Este o idee pusă în practică și de conducerea unuia dintre liceele mari din Timișoara. La William Shakespeare, o clasă de la etajul I a fost transformată în sală de sport. Asta pentru că unitatea de învățământ nu beneficiază de un spațiu special amenajat. „E dificil să ne desfășurăm orele în astfel de condiții", spun la unison elevii și profesorii de sport.

Cristian Tudor este profesor al Liceului William Shakespeare din Timișoara de aproape 3 decenii. Ține orele de sport pentru clasele I-IV într-o sală de la etajul I. Un spațiu de 4 ori mai mic decât cel al unei săli de sport ca la carte. La educație fizică, elevii de la Shakespeare nu bat mingea și nici nu sar prea mult pentru că i-ar deranja pe colegii lor care au clasele la parter.

 "Găsim tot felul de soluții, tot felul de materiale că altfel nu e posibil. Cât mai multe materiale, culoare, mișcare, altfel nu se poate. O grămadă de materiale auxiliare pentru că spațiul e așa de mic, ei gălăgioși, clase numeroase și ca să facem față încercăm tot felul de variante, de soluții", a declarat Cristian Tudor, profesor de sport TC

Sunt și situații în care sala de sport improvizată este ocupată iar atunci, elevii din clasele mai mici, fac exercițiile direct pe holurile școlii. În același timp, colegii lor mai mari, din clasele V-VIII, fac educație fizică la subsol, într-un spațiu care are nevoie de 2 ori pe an de reabilitare pentru că se umple de igrasie.

"Avem un parc alături și se mai deplasează până acolo, cu toate că este destul de riscant să transportăm copiii până acolo. Trebuie avută mare grijă pe trotuar, pe trecere de pietoni, dar încercăm.  Am realizat niște demersuri în cursului anului școlar trecut către inspectoratul școlar, către primărie și ni s-a promis că încearcă să ne ajute” - Luminița Marinescu, director adjunct al Liceului W. Shakespeare

Viceprimarul Timișoarei lămurește situația.

"Sunt școli care au fost construite fără această facilitate a sălii de sport în jurul școlii.  Nu ne rămâne altă soluție decât folosirea spațiilor existente acolo unde posibil sau construcții temporare, de acoperire a terenului de sport. O altă soluție pe care o analizăm la începutul acestui an, acele structuri tip balon pentru terenurile de sport existente", a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

În ultimii 29 de ani, în Timișoara, nicio școală nu a beneficiat de construcția vreunei săli de sport nouă. Au fost făcute doar reabilitări.

reporter: Alexandra Marian / operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Câți angajați are Selly la compania pe care o conduce. Vloggerul a vorbit deschis despre investițiile pe care...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...