Timișoara | Părinții și copiii, la protest

Data publicării:
protest
Timișorenii nemulțumiți de Ordonanța 13 și de acțiunile Guvernului au ieșit în stradă şi împreună cu copiii, în weekend. Sub sloganul "Hrănim porumbeii, nu corupția", protestatarii, mici și mari, au dat de mâncare înaripatelor din Piața Victoriei, s-au jucat și au cântat. Acțiunea vine ca urmare a scandalului iscat de participarea celor mici la manifestaţii. Oamenii spun că prezența copiilor la proteste este de fapt o lecție de educaţie civică.

Zeci de timişoreni nemulţumiţi de acţiunile actualului Executiv au protestat în Piața Victoriei însoţiţi de copiii lor. În loc de pancarte și lozinci, oamenii au manifestat pașnic, într-o manieră inedită. Sub sloganul "Hrănim porumbeii, nu corupția", protestatarii le-au oferit prânzul zburătoarelor din piață, pentru care au pregătit un sac mare cu grăunțe.

„Noi am venit ca să dăm de mâncare porumbeilor și să ne distrăm. Pentru că nouă ne plac proumbeii și vrem să ne jucăm cu ei."

„Am venit să hrănim porumbei și nu corupția, și am venit pentru viitorul copiilor noștri până la urmă, să ne exprimăm un punct de vedere."

„Credem că e nevoie să fim văzuți, e nevoie să înțeleagă cei care ne conduc că sunt oameni care nu sunt de acord cu modul lor de a conduce."

Timişorenii au ales această modalitate de protest în ciuda plângerilor anonime care au ajuns la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului după manifestaţiile anterioare.

„Pentru că este copilul meu, pentru că îl iau cu mine oriunde merg și atâta timp cât este îmn siguranță, nu văd de ce să nu îl iau cu mine."

Oamenii care participă la proteste sunt hotărâţi să iasă în continuare în stradă, până când membrii Cabinetului Grindeanu vor pleca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri