Ce este artroscopia de gleznă

Data publicării:
dr codrin huszar
Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie.

Artroscopia este procedura de diagnostic şi tratament prin care se poate vizualiza interiorul unei articulaţii. Printre avantaje se numără recuperarea postoperatorie rapidă, riscurile chirurgicale scăzute. Despre artroscopia de gleznă vorbim cu dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și traumatologie.

Artroscopia este o investigație avansată, minim invazivă, care permite vizualizarea interiorului unei articulații, inclusiv a gleznei. Cu ajutorul unui tub subțire asemănător unui telescop, la care este atașată o cameră video, medicul poate observa în detaliu leziunile articulare. Intervenția poate fi folosită și în scop terapeutic, pentru a extrage fragmente de os sau de țesut, astfel încât să nu mai fie necesare proceduri suplimentare de tratament.

În afară de artroscopie, în cazul problemelor articulației gleznei, medicul ortoped poate recomanda și o serie de investigații imagistice, cum sunt radiografia, tomografia computerizată și examenul RMN, care permit stabilirea unui diagnostic de certitudine. Cele mai frecvente leziuni care apar la nivelul gleznei sunt entorsele, fracturile, luxațiile, rupturile de ligamente, leziuni ale tendonului lui Ahile și artroza gleznei.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri