Ce înseamnă, de fapt, sarcină la risc și cum se monitorizează

Data publicării:
dr emel nuraltay
Dr. Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Toate femeile însărcinate trebuie urmărite de medic, dar cu atât mai mult cele unde există condiţii să apară complicaţii, înainte sau după naştere. Ce este o sarcină la risc şi la ce sunt atenţi medicii ne spune dr. Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie.

Sarcina reprezintă o etapă importantă din viața oricărei femei, o perioadă plină de provocări și de transformări atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. În cele mai multe cazuri, cele nouă luni de sarcină necesare dezvoltării fătului decurg normal, fără evenimente semnificative. Există însă și cazuri în care sarcina poate avea riscuri pentru făt sau pentru mamă. Vârsta înaintată, sarcinile multiple, diferite afecțiuni preexistente sarcinii, poziționarea neobișnuită a placentei sau alte complicații apărute în timpul dezvoltării fătului sunt doar câțiva dintre factorii care ar putea influența bunul mers al unei sarcini. Monitorizarea sarcinii într-un serviciu de obstetrică-ginecologie competent și pregătit pentru orice situație este esențială în sarcina la risc.

Nașterea prematură este una dintre consecințele unei sarcini cu probleme. Colaborarea strânsă a mamei cu medicul obstetrician care urmărește sarcina și stabilirea tuturor detaliilor legate de naștere pot asigura aducerea pe lume a fătului în condiții de siguranță. Este esențial ca nașterea să aibă loc într-o maternitate cu terapie intensivă nou-născuți, dotată cu aparatură performantă, medicație specifică și echipe medicale cu o vastă experiență, pregătită pentru orice situație. Astfel, nou-născuții vor beneficia de toată atenția și de toate îngrijirile medicale de care ar putea avea nevoie.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri