Ce sunt neuropatiile periferice și ce tratamente sunt disponibile pentru această afecțiune

Data publicării:
Untitled
Dr. Dan Benția, medic primar Neurochirurgie

Discutăm astăzi despre neuropatia periferică, o boală neurologică frecventă, care poate afecta braţele şi picioarele. Unii acuză senzaţii de amorţeală sau furnicături, slăbiciune la nivelul membrelor. Despre aceasă boală şi ce se poate face din punct de vedere chirurgical discutăm cu dr. Dan Benţia, medic primar Neurochirurgie.

Neuropatia periferică poate determina la nivelul membrelor senzații de amorțeală, slăbiciune sau durere, din cauza lezării terminațiilor nervoase. În stadiu avansat, afecțiunea poate duce inclusiv la pierderea controlului asupra mâinii sau piciorului afectat și chiar la paralizia acestuia. De aceea, simptomele nu trebuie neglijate. Pentru stabilirea unui diagnostic sigur și recomandarea unui tratament eficient, este necesar un consult de neurologie.

În stadiile mai severe ale bolii, când medicația și alte terapii conservatoare nu au efect, singura soluție poate fi neurochirurgia. Intervenția chirurgicală este necesară mai ales în cazul unor tumori care pun presiune pe terminațiile nervoase sau atunci când ligamentele sau tendoanele comprimă nervii de la nivelul articulațiilor. În urma intervenției chirurgicale, simptomele vor dispărea, pacientul își va recăpăta rapid mobilitatea, iar complicațiile vor fi prevenite.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri