Ce tipuri de intervenții se practică pentru cancerul de sân

Data publicării:
Untitled
Dr. Cristina Lazăr, medic specialist Chirurgie generală

Odată confirmat, cancerul de sân urmează să fie operat. În funcție de dimensiunile, poziția și tipul bolii, medicii aleg intervenția pentru fiecare caz în parte. Despre chirurgia sânului discutăm astăzi cu dr. Cristina Lazăr, medic specialist Chirurgie generală.

Cancerul de sân este cel mai întâlnit tip de cancer la femeile din România. Cu toate acestea, există posibilitatea de a trata eficient și vindeca această afecțiune, cu condiția să fie depistată din timp. Acest lucru se poate face ușor prin intermediul unor investigații rapide și accesibile, recomandate și pentru screening, precum mamografia și ecografia mamară.

Diagnosticul de cancer mamar este unul dur, însă prognosticul depinde de stadiul afecțiunii la începerea tratamentului, dar și de particularitățile fiecărui caz în parte. Chirurgia sânului, care ocupă un loc important în tratamentul personalizat al acestui tip de cancer, poate fi conservatoare, oncoplastică sau radicală. În prezent, ori de câte ori este posibil, tratamentele chirurgicale conservatoare moderne înlocuiesc tratamentele chirurgicale radicale, fiind mai ușor de tolerat de către paciente și având rezultate comparabile ca eficiență cu mastectomia.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri