Cum apare cancerul pulmonar și care sunt factorii de risc pentru această boală

Data publicării:
dr daniela nica
Dr. Daniela Nica, medic specialist Medicină internă

Vorbim astăzi despre cel mai răspândit tip de cancer întâlnit la bărbați, cancerul pulmonar. Boala este cu atât mai gravă cu cât este descoperită, de obicei, în stadii avansate. De ce se întâmplă așa și care sunt soluțiile de diagnostic și tratament ne spune dr. Daniela Nica, medic specialist Medicină internă.

În stadiile incipiente de cancer pulmonar, manifestările clinice pot lipsi. Odată cu evoluția bolii, pot apărea semne legate de localizarea pulmonară a tumorii, dar uneori apar primele semnele sindromului paraneoplazic, caracterizat prin febră, pierderea poftei de mâncare, alterarea gustului, scăderea neintenționată în greutate și tulburări ale coagulării. Abia în stadiile avansate se fac simțite tusea persistentă, uneori cu sânge, senzația de sufocare la efort sau chiar la respirat și durerea toracică.

Chirurgia pentru cancer pulmonar este principala metodă de tratament cu scop curativ, dar abordarea cazurilor se face întotdeauna multimodal, personalizat, comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board) fiind cea care stabilește secvența terapeutică optimă pentru fiecare pacient în parte.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri