Cum se manifestă artroza gleznei și în ce constă tratamentul

Data publicării:
dr codrin huszar
Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie.

Durerea la mers la nivelul gleznei poate semnala afecţiuni deloc de neglijat, precum artroza de gleznă. Cum se manifestă această afecţiune, cât de des este întâlnită şi ce avem de făcut, ne explică dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie.

Pentru diagnosticul și managementul corect al bolii artrozice de la nivelul unor articulații mari precum șoldul, genunchiul, umărul sau glezna, este întotdeauna necesar un consult de ortopedie și traumatologie medicală. Pentru tratament, există mai multe opțiuni, care includ tratamentul medicamentos, tratamentul ortopedic conservator și, desigur, chirurgia ortopedică.

Pe lângă tratamentul ortopedic propriu-zis, pacienții cu artroză vor fi incluși și într-un program personalizat de recuperare și medicină fizică, pentru o reabilitare funcțională cât mai bună. Prin managementul durerilor și al limitărilor de mișcare și activitate ale pacientului, procedurile de recuperare medicală susțin activ integrarea socială a pacientului și cresc semnificativ calitatea vieții.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri