Cum se realizează tratamentul modern al bolii Parkinson

Data publicării:
sanador 10

Tratamentul modern al bolii Parkinson se face cu ajutorul unor terapii asistate de dispozitive. Ce sunt aceste terapii și căror pacienți le sunt indicate aflăm de la Dr. Roxana Popovici, medic primar neurologie.

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă, în care neuronii producători de dopamină de la nivelul unei zone a creierului numite substanța neagră sunt distruși progresiv, afectând controlul mișcărilor corpului. Boala este incurabilă, dar simptomatologia care afectează grav calitatea vieții pacienților poate fi controlată cu ajutorul unor metode avansate, numite terapii asistate de dispozitiv. Este vorba de pompe prin care sunt administrate medicamente sau de implantarea cerebrală profundă a unor electrozi care vor descărca impulsuri pentru ameliorarea semnelor bolii.

Tremorul, adică tremurăturile membrelor și ale degetelor, constituie unul dintre principalele semne caracteristice bolii Parkinson. Pot apărea însă și încetinirea mișcărilor și rigiditate musculară, pierderea echilibrului, pentru a menționa cele mai importante simptome motorii. Acestora li se adaugă o serie de semne și simptome non-motorii, precum hipotensiunea ortostatică, constipația și diareea, incontinența urinară, disfuncțiile sexuale etc. Pacienții cu astfel de manifestări trebuie să se adreseze medicului, pentru un consult de neurologie. Mai departe, medicul neurolog îi va ajuta cu stabilirea diagnosticului și recomandările privind managementul bolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri