Imunoterapia în tratamentul cancerului: Când este indicată și care sunt efectele adverse

Data publicării:
eniko reka fejer
Dr. Enikő-Réka Fejér, medic primar Oncologie

Imunoterapia este o metodă inovatoare pentru tratamentul cancerului. Cu ce se deosebește de modalitățile terapeutice clasice, cum se administrează și când este indicată, ne spune dr. Enikő-Réka Fejér, medic primar Oncologie.

Imunoterapia este o metodă utilizată în tratamentul cancerului pentru a activa și stimula mecanismele naturale ale sistemului imunitar propriu al organismului să lupte cu boala. În funcție de ținta fiecărui imunoterapic, sistemul imun poate fi ajutat să încetinească sau să oprească dezvoltarea celulelor maligne, să distrugă aceste celule sau să le împiedice să se răspândească la distanță.

Deși o opțiune modernă de tratament, imunoterapia nu trebuie confundată cu tratamentul de precizie în cancer, în care anumite teste genetice sau moleculare confirmă prezența unor markeri pe suprafața celulelor canceroase și apoi sunt administrate medicamente care acționează țintit asupra celulelor respective, fără a afecta alte celule ale organismului. Sunt unele tipuri de cancer în care imunoterapie și terapia țintită acționează sinergic, pentru obținerea unor rezultate foarte bune în tratamentul tumorilor maligne.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri