Graham Watson: „Traian Băsescu trebuie să respecte Constituția și rezultatul alegerilor”

Data publicării:
watson 20basescu 20cotroceni-37212

„Este de așteptat ca președintele țării să se supună standardelor democratice și domniei legii, așa cum are datoria. Constituția României prevede că Președintele trebuie să fie deasupra partidelor politice. Îi solicit președintelui Băsescu să respecte rezultatele alegerilor din 9 decembrie, indiferent de rezultatul lor, și să acționeze în consecință, imparțial și cooperant, așa cum stipulează Constituția României”, a declarat Watson.

Președintele ALDE s-a referit și la declarația lui Traian Băsescu, făcută în cadrul unui interviu televizat, în data de 27 noiembrie, când, întrebat dacă l-ar desemna din nou pe Victor Ponta premier dacă USL va câștiga alegerile parlamentare, așa cum indică sondajele de opinie, președintele aspus că „o broscuță mai merge să înghiți, dar un porc este mult prea greu”.

„Simpla sugestie că ar putea refuza să desemneze drept premier candidatul majorității parlamentare care va câștiga alegerile este un act anti-european și total nedemocratic”, a mai spus Graham Watson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri