Sari la conținut

Bacalaureat 2016. Singurul elev din Buzău care a obţinut media 10 va studia la Universitatea Oxford

Robert Mihai Neagu, absolvent al Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, este singurul elev din Buzău care a obţinut media 10 la bacalaureat.

El a fost admis încă de la sfârşitul lunii ianuarie la Universitatea Oxford, din Marea Britanie, singura cerinţă care mai trebuia îndeplinită, pe lângă probele pe care le susţinuse, fiind să obţină minimum media 9 la bacalaureat.

”Să fiu sincer nu este un examen deosebit de greu dacă ai un minimum de cunoştinţe. De luat, nici nu se pune problema. Este dificil să obţii note foarte mari şi din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea şi nu prea poţi să te apreciezi cu exactitate. La matematică nu a fost nevoie decât să recapitulez pentru că aveam cunoştinţe destul de solide, la fizică aveam o bază bună zic eu si am recapitulat, iar la română am învăţat că asta este. Acum eu ştiam ce am făcut la mate şi fizică erau baremele îţi puteai face o idee, dar la română eram mulţumit de ceea ce am făcut, dar nu bănuiam că iau 10”, a spus Robert Mihai Neagu, după ce a văzut media cu care a promovat.

Tânărul mai spune că va merge la Oxford şi se va hotărî abia după aceea ce va face mai departe.

”La Hasdeu se face carte. Este un liceu foarte bun. De altfel eu cred că în general în România în liceu se face carte. Sunt multe licee bune şi poţi învăţa. Mai departe, cred că sunt unele probleme în funcţie de ce vrei să faci. Depinde ce vrei să faci pentru că unele domenii nu oferă atât de multe oportunităţi. Eu am ales să merg la Oxford pentru că vreau să mă autodepăseşc. Ce voi face după nu ştiu. Merg acolo studiez şi apoi o să văd dacă rămân mai departe sau mă întorc în ţară ”, a afirmat Robert Mihai Neagu.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, în judeţ rata de promovare la bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este de 65,58 la sută. Rata de promovare în rândul candidaţilor din seriile anterioare este de 26, 61 la sută, în timp ce din seria curentă au promovat 71, 53 la sută. În total, aproape 3.000 de absolvenţi de liceu au susţinut bacalaureatul la Buzău, sesiunea aceasta.