Sari la conținut

Analiză NYT, EURO 2016 | Toate scenariile posibile prin care România poate ajunge în optimi

VEDEȚI GRAFICUL INTERACTIV AICI.

România a câștigat până acum la turneul european un singur punct împotriva Elveției. O remiză 1-1, miercuri. În continuare sunt posibile mai multe variante de calificare, inclusiv de pe locul trei. Dar trebuie să bată Albania ca să aibă o șansă reală în faza eliminatorie. Nu este exclus nici o clasare păe locul doi, dar este obligatoriu ca Franța să învingă Elveția, iar tricolorii să înscrie mai multe goluri. În acest caz, România va da piept cu locul doi din Grupa C.

Există câteva excepții, pe care le arată graficul întocmit de NYT, unele care sunt posibile în cazul departajării.

În cazul în care România face egal cu Albania va termina pe locul al treilea și cu doar două puncte, aproape sigur nu va trece de grupe.

În cazul în care România pierde cu Albania părăsește turneul cu doar un singur punct în trei meciuri.

Graficul detaliază aproape toate modurile în care România poate încheia grupaTabelul este actualizat în direct, în timpul ultimelor partide din grupă.

Fiecare casuță a graficului reprezintă rezultatul a două jocuri. Ultimele meciuri din grupă se vor juca simultan.

Căsuțele verzi reprezintă cea mai bună șansă pentru România de a continua turneul, respectiv locul doi în grupă, un număr mai mic de șanse.

Căsuțele galbene predomină graficul și indică o posibilă clasare pe al treilea loc, unul care asigură calificarea în optimi pentru patru echipe din șase echipe clasate pe locul trei.

În fine, căsuțele roz roz reprezintă situațiile în care România este eliminată.

Într-un număr mic de situații, reprezentate de căsuțele gri, România ar putea intra la baraj de pe locul trei, în cazul în care s-ar afla la egalitate perfectă cu alte echipe clasate pe locul 3.

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT