Sari la conținut

Animațiile, o joacă de Oscar

Unsprezece filme Pixar au fost nominalizate în această categorie şi şapte dintre ele au şi câştigat premiul! Inside Out va deveni, probabil, anul acesta, cel de-al optulea film Pixar care să domine categoria.

Doar trei lungmetraje ale studioului nu au fost nominalizate la Oscar.

Membrii Academiei au nominalizat până acum doar trei lungmetraje animate în categoria Cel mai bun film. Dintre acestea, două au fost produse de Pixar: este vorba despre Up şi Toy Story 3.

În total, studiourile Pixar au acumulat 12 trofee Oscar, din 41 de nominalizări. Ele sunt frecvent nominalizate şi la categoriile Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun cântec original şi Cel mai bun sunet. Recordul absolut al studioului este pentru Wall-E, care a avut şase nominalizări în anul 2009.  


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.