Sari la conținut

Au spus „Oscar? Nu, mulţumesc!"

Unul dintre aceştia este Dudley Nichols, un scenarist de succes din anii 30, cu o carieră de aproape patru decenii. El a scris scenariile pentru „Bringing Up Baby", „For Whom the Bell Tolls" şi „Stagecoach", filmul care l-a făcut pe John Wayne vedetă.

În anul 1935 a luat un premiu Oscar pentru „The Informer", dar a devenit primul câştigător care a refuzat acest premiu. Motivul său? Scenariştii de la Hollywood erau, pe atunci, în grevă, iar el nu voia să încalce principiul muschetarilor, toţi pentru unul, unul pentru toţi.

Primul actor care a refuzat premiul este George C. Scott, în 1970 - pentru cel mai bun actor în rol principal, în filmul „Patton". Înainte de ceremonie, actorul a telegrafiat Academiei că refuză premiul.

Faimos este şi refuzul lui Marlon Brando, care a câştigat un Oscar pentru prestaţia sa din „The Godfather" în anul 1973.

Brando a trimis atunci o femeie indiancă pe scena, pentru a protesta în acest fel față de tratamentul aplicat de Hollywood populaţiei de origine amerindiană. Din păcate pentru el, starul nu s-a prea documentat în legătură cu originea tinerei, care era, de fapt, o actriţă mexicană pe nume Maria Cruz. Uneori, întâmplările de la Hollywood seamănă cu o telenovelă...


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.