Au spus „Oscar? Nu, mulţumesc!"

Data actualizării: Data publicării:
marlon brando

marlon brando

În timp ce unii visează la un premiu Oscar întreaga viaţă, alţii nici n-au vrut să audă de statueta de aur!

Unul dintre aceştia este Dudley Nichols, un scenarist de succes din anii 30, cu o carieră de aproape patru decenii. El a scris scenariile pentru „Bringing Up Baby", „For Whom the Bell Tolls" şi „Stagecoach", filmul care l-a făcut pe John Wayne vedetă.

În anul 1935 a luat un premiu Oscar pentru „The Informer", dar a devenit primul câştigător care a refuzat acest premiu. Motivul său? Scenariştii de la Hollywood erau, pe atunci, în grevă, iar el nu voia să încalce principiul muschetarilor - toţi pentru unul, unul pentru toţi.

Primul actor care a refuzat premiul este George C. Scott, în 1970 - pentru cel mai bun actor în rol principal, în filmul „Patton". Înainte de ceremonie, actorul a telegrafiat Academiei că refuză premiul.

Faimos este şi refuzul lui Marlon Brando, care a câştigat un Oscar pentru prestaţia sa din „The Godfather" în anul 1973. Brando a trimis atunci o femeie indiancă pe scenă, pentru a protesta în acest fel față de tratamentul aplicat de Hollywood populaţiei de origine amerindiană. Din păcate pentru el, starul nu s-a prea documentat în legătură cu originea tinerei, care era, de fapt, o actriţă mexicană pe nume Maria Cruz. Uneori, întâmplările de la Hollywood seamănă cu o telenovelă...

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 07:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri