Cum aflaţi dacă aveţi sau nu datorii la stat

Data publicării:
stefanescu datorii fisc

Dl Ştefănescu a descoperit că are o datorie la Fisc de 1.500 de lei.

Suma este pentru plata unei rămăşiţe de impozit din 2012, dar dl Ştefănescu nu a primit nicio înşiinţare şi nici motiv de îngrijorare nu avea.

În anii trecuţi, şi-a depus la timp toate declaraţiile fiscale. Cu toate acestea, după patru ani, poştaşul i-a adus un plic de la Fisc.

Sunt trei metode prin care contribuabilul poate afla ce datorii are.

Un drum la administraţia fiscală de care aparţine. Acolo, pe baza CNP şi a adresei, funcţionarul îi spune ce are de plătit.

Varianta doi: cont la ANAF, în spaţiu virtual. Are nevoie de numărul de înregistrare a unei declaraţii de venit mai veche. Există însă şi un incovenient. Va trebui să intre periodic în cont. Se consideră că Fiscul te-a anunţat deja despre sumele datorate. Penalităţile şi dobânzile se calculează din a 60-a zi.

Telefonul la secţia financiară este cea de a treia metodă. Dl Ştefănescu vorbeşte cu inspectorul fiscal repartizat, care îl anunţa apoi prin email sau poştă ce datorii are.

ANAF poate comunica deciziile de impunere, somațiile sau notificările prin trei modalități: scrisoare recomandată cu confirmare de primire, electronic, dar numai la cererea contribuabilului, şi anunţ la mica publicitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri