RAPORT DE ȚARĂ. Specialităţi din peşte, din județul Ilfov

Data publicării:
mancare peste

La 15 kilometri de Capitală, în Baloteşti, majoritatea restaurantelor sunt pe lac. Meniurile sunt diversificate, de la mâncare mediteraneană şi tradiţională românească, până la specialităţi cu specific pescăresc, preferatele clienţilor. Peştele e proaspăt şi gătit în faţa clientului.

Cei mai mulţi aleg fie peşte pe grătar, fie saramură cu mămăligă şi usturoi. Un platou pescăresc, de exemplu costă 48 de lei. Este o mâncare uşoară şi nu necesită mult timp pentru pregătire.

Proprietarul unui restaurant şi-a cumpărat balta din Baloteşti în urmă cu 7 ani. După ce a populat-o cu peşti, ştiucă, somn, caras numărul pescarilor creştea de la o lună, la alta. A simţit potenţialul din zonă şi a deschis un restaurant pe malul bălţii.

„Noi avem specific pescăresc, având balta aproape, dar şi specific românesc. În general se preferă ciorbă de peşte, saramură, crap prăjit cu mămăliguţă şi usturoi”, a afirmat Gheorhhe Mehedinţiu, proprietarul restaurantului.

În scurt timp şi-a dezvoltat şi un spaţiu de agrement, ajungând pe timp de vară să atragă zilnic cel puţin 15 pescari pe baltă şi clienţi care vor să încerce o mâncare din peşte proaspăt.

Pentru cei pretenţioşi, restaurantul are în meniu şi specialităţi din peşte: şalău în pergament de spanac şi muguri de pin sau ton roşu în crustă de susan. Preţurile la delicatele din peşte variază între 35 şi 65 de lei porţia.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri