Sari la conținut

Gabriel Sîncrăian a rămas fără bronzul de la Rio

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a rămas fără medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio. Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat oficial că românul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Nu este prima dată când Sîncrăian are probleme. În 2013, a fost scos din circuit pentru doi ani, după ce a fost prins că a folosit o substanţă interzisă. Acum, Sîncrăian riscă să fie suspendat pe viaţă din activitatea sportivă.

sincraian GettyImages-588948208

Foto: Gulliver/GettyImages

Gabriel Sîncrăian era deja suspendat provizoriu, din 30 septembrie, în urma unei adrese trimise de către IWF la FR Haltere.

Halterofilul a câştigat, în 12 august, medalia de bronz la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio. Românul a avut atunci un total de 390 de kilograme, la fel ca Denis Ulanov (Kazahstan). Kazahul s-a clasat pe locul 4 deoarece Sîncrăian avea o greutate corporală mai mică decât el, iar acum va obţine medalia de bronz a categoriei.

News.ro precizează că medaliatul cu bronz la JO de la Rio nu a beneficiat de premierea conform legii de 42.000 de euro, de alte premieri din partea autorităţilor din Bistriţa, cifrate la 100.000 de lei (sportivul este legitimat la CSM Bistriţa – n.r.), şi nici de o decoraţie din partea şefului statutului, la fel ca ceilalţi medaliaţi olimpici tricolori.

În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015.

Acum, el riscă suspendarea pe viaţă din activitatea sportivă. 

După ce Sâncrăian a pierdut bronzul de la JO, România rămâne cu patru medalii cucerite la Rio, una de aur, una de argint şi două de bronz, fără a coborî de pe locul 47 al ierarhiei mondiale medaliilor. România a obţinut aurul prin echipa feminină de spadă, argint la tenis prin Horia Tecău şi Florin Mergea, bronz la canotaj 8+1 şi la lupte (Albert Saritov).