Între medalii. Atletul român Alexandru Novac: „Când simt că nu mai pot, tot mai pot încă puțin”

Data publicării:
Atletul Alexandru Novac la proba de aruncare a suliței Articol susținut de Banca Transilvania
Atletul român Alexandru Novac. Foto: Profimedia Images

Dincolo de performanțele sportive, marii campioni împărtășesc mai multe valori comune, precum curajul, sacrificiile, munca și efortul depus: ingredientele secrete care transformă excelența într-o rutină a succesului, dar care se văd mai puțin, spre deloc, în momentele triumfului de pe podium. Tocmai de aceea, pentru susținerea tuturor acestor eforturi ale sportivilor români de performanță, Banca Transilvania a încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Între medalii” continuă cu povestea atletului Alexandru Novac, actualul campion european la aruncarea suliței.

„Mâinile mele tot arată tot timpul urme de uzură, zgârieturi, lovituri”, a spus Alexandru Novac. „Încerc să nu le bag în seamă și să mă motivez singur și să-mi spun: Hai, că poți, hai că trebuie să ajungi să ții cea mai prețioasă medalie la gât”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luna trecută, sportivul român s-a clasat pe locul 9 în finala probei de aruncare a suliţei, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen. În această probă, Novac a aruncat 75,78 metri.

În luna martie a acestui an, Alexandru Novac a câștigat, în Portugalia, medalia de aur la proba de aruncare a suliței, în cadrul Cupei Europene de aruncări, cu o aruncare de 80,49 metri.

Aurul de la Cupa Europeană reprezintă ce mai bună performanță a sezonului pentru Alexandru Novac, atlet clasat pe locul 12 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Steagul României la festivitatea de premiere cred că este cea mai mare bucurie pentru toți sportivii. Să-ți cânte și imnul României este, cred, un vis împlinit”, a spus atletul român.

Anul trecut, în finala probei olimpice de la Tokyo 2020, sportivul român a reușit o aruncare de 83,27 metri, cu care s-a clasat al 7-lea în calificări.

„Am simțit că vreau să renunț o singură dată, în 2018, dar mi-am ridicat moralul și astăzi sunt unde sunt. Am reușit să mă redresez și să gândesc mult mai matur și să nu mă mai sperii de ceilalți la competiție. Când simt că nu mai pot, tot mai pot încă puțin. Mă motivez în fiecare zi să merg la antrenament, să lupt cu mine”, a spus Alexandru Novac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri