Mircia Gutău, invalidat pentru Primăria Râmnicu Vâlcea

Data publicării:
Mircia Gutau facebook 1

Sursă foto: contul de Facebook al lui Mircia Gutău 

Judecătorii au validat, potrivit unui comunicat de presă, alegerea primarilor în 14 unități administrativ-teritoriale: municipiul Râmnicu-Vâlcea, orașele Băile Govora și Ocnele Mari, comunele Păușești-Măglași, Dănicei, Budești, Muereasca, Frâncești, Milcoiu, Dăești, Bujoreni, Golești, Mihăești, Runcu și Galicea.

În cazul lui Mircia Gutău, instanța a constatat „neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales”.

Gutău, fost membru PDL și PNL, candidat la locale sub sigla Partidului Ecologist Român, a obținut circa 45% din voturi. În 2010, Gutău a fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare cu executare, după ce a fost acuzat că a pretins 50.000 de euro mită de la un om de afaceri în schimbul eliberării unui certificat de urbanism. În 2014, acesta a mai primit trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, dar, după contopirea pedepselor, a rămas în libertate.

Potrivit acestuia, în martie 2015 i-ar fi expirat interdicţia de a fi ales într-o funcţie publică. 

În cazul lui Mircia Gutău, explicații ar trebui să ofere și reprezentanții Biroului Electoral Municipal care i-au validat candidatura.

„Nu înţeleg decizia instanţei, sincer dacă aveau nelămuriri mi le puteau foarte bine solicitau. Eu am toate actele necesare şi la care face referire decizia instanţei pe care am să le depun mâine la prima oră”, a declarat Gutău pentru Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri