ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Zece la sută dintre alegători au votat pe liste suplimentare

Data publicării:
COMANDAMENT MAI CU OPREA

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Este, într-adevăr, nenatural, au votat mulți oameni pe listele suplimentare. Puneți pe primul loc Teleormanul (...) De când a plecat Dragnea din județ, a devenit un punct turistic mai atractiv”, a comentat ironic liberalul Ludovic Orban.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Cifrele oficiale pun, însă, Ilfovul pe primul loc. Aproape 20 la sută dintre buletine sunt ale celor care au votat departe de casă. Adică 17 mii de oameni în plus faţă de câţi au fost pe liste suplimentare în acea zonă la primul tur al alegerilor din 2009.

Următorul în clasament este judeţul Cluj, cu 30 de mii de voturi în plus faţă de ultimul scrutin prezidenţial. Aici, explicaţia ar fi că vorbim despre un mare centru universitar.

Judeţul unde a fost preşedinte de consiliu Liviu Dragnea, actual şef al staffului electoral al lui Victor Ponta, este pe ultimul loc.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Dacă în cazul Clujului explicaţia ar fi votul studenţilor din toată ţara care învaţă acolo, în rest este greu de înţeles ce s-a întâmplat. Preşedintele filialei Ilfov de la Partidul Social Democrat, vine cu lămuriri.

„Județul Ilfov este unul atipoc, mulți ilfoveni locuiesc în Ilfov, dar nu au și actele, fiind multe localități unde rezidenții au preferat să rămână cu buletin de București. Sunt localități cu 20.000 de locuitori, dar în realitate stau 50.000”, a spus Gabriela Firea.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Alianţa Creştin Liberală, care îl susţine la preşedinţie pe Klaus Iohannis, a reclamat cele mai multe suspiciuni de fraudă după primul tur al alegerilor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  117 dosare penale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  De altfel, nici primul tur al alegerilor prezindenţiale nu a fost lipsit de nereguli. Turism electoral, coruperea alegătorilor şi votul multiplu sunt situaţiile ieşite din litera legii pentru care procurorii au deschis 117 dosare penale.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, duminică au fost înregistrate 291 de sesizări cu privire la posibile infracţiuni comise în cadrul procesului de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Pe lângă dosarele penale întocmite, poliţiştii şi jandarmii au dat duminică amenzi în valoare de peste 40 de mii de lei pentru continuarea propagandei electorale şi consumul sau comercializarea de băuturi alcoolice în vecinătatea secţiilor de votare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri