2 septembrie - zi de doliu naţional pentru victimele din Italia

Data actualizării: Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake Hits Central Italy
AMATRICE, ITALY - AUGUST 25: Members of the emergency services work in the remains of buildings that collapsed after being struck by an earthquake, on August 25, 2016 in Amatrice, Italy. The death toll in the 6.2 magnitude earthquake that struck around the Umbria region of Italy in the early hours of Wednesday morning has risen to at least 247 as thousands of rescuers continue to search for survivors. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Executivul a decis să declare ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional, pentru victimele cutremurului din Italia de săptămâna trecută.

Magnitude 6.2 Earthquake Hits Central Italy
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat că măsura este luată atât pentru victimele de cetăţenie română care au murit în urma seismului, cât şi "din respect" pentru celelalte peste 281 de persoane care au decedat.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi seară, după ce a participat la funeraliile din Italia, că va propune o zi de doliu naţional pentru victimele cutremurului din Peninsulă, cel mai probabil joi.

Un număr de 11 români au murit în cutremurul din Italia. Trupurile neînsufleţite a 7 români au fost aduse marţi în ţară, iar un al optulea va ajunge joi. Pentru ceilalţi români care au murit în seism, rudele au optat pentru înmormântarea în Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri