A început campania de sterilizare a câinilor și pisicilor din Capitală. Zece mii de patrupede vor putea fi sterilizate gratuit

Data actualizării: Data publicării:
un câine și o pisică dormind
Foto: Profimedia Images

Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a dat startul unei noi campanii de sterilizarea a câinilor și pisicilor din oraș, prin care zece mii de patrupede fără pedigree vor putea fi sterilizate gratuit.

„Am dat startul campaniei de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree din Capitală. Prin intermediul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) ne propunem să sterilizăm gratuit 10.000 de câini și pisici, cu un maxim de 5 animale de companie pe gospodărie. Înscrierea animalelor rămâne deschisă până în momentul atingerii limitei menționate”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Astfel, în cadrul campaniei, posesorii de animale vor beneficia gratuit de:

  • identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS)
  • sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deținător
  • sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător

ASPA anunță totodată că fiecare persoană cu domiciliul sau reședința în București va beneficia de aceste servicii după principiul primul venit, primul servit, în limita plafonului stabilit.

Cei care doresc să își înscrie animalele în program pot suna la ASPA, la nr. de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 16:00, iar un angajat va realiza programarea, în funcție de locurile disponibile, la cel mai apropiat cabinet veterinar.

Reamintim că în ședința din data de 1 septembrie Consiliul General al Municipiului București a aprobat organizarea acestei campanii de sterilizare pentru zece mii de câini și pisici.

În cazul câinilor, sunt obligatorii, prin lege, identificarea prin microcip și înregistrarea acestora în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV). (Identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care totuși săvârșesc această contravenție. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul câinelui abandonat).

În 2018 şi 2019, la nivelul Municipiului București s-au derulat programe de sterilizări gratuite, în cadrul cărora s-au sterilizat gratuit un număr aproximativ de 9300 de animale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri