Acțiune fulger de control în Centrul Vechi din Capitală. Au fost date amenzi la săli de jocuri și restaurante

Data actualizării: Data publicării:
centrul vechi
Inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Inspecția Muncii împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă București au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei, în urma unei acţiuni de control efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, în săli de jocuri de noroc şi în restaurante, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare pe o rețea socială.

"Acţiune fulger în Centrul vechi al Capitalei: Muncă la negru în săli de jocuri de noroc şi în restaurante. Inspecţia Muncii, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a efectuat noaptea trecută o acţiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, pentru prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei incidente şi sancţionării faptelor de natură Contravenţională”, a scris MMSS pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată (din care 11 fără contract de muncă şi două prestând activitate peste durata timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parţial) şi au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei", notează MMSS.

De asemenea, într-un restaurant, au fost identificate cinci persoane organizate aparent ca o "formaţie artistică", acestea declarând că nu au nicio relaţie contractuală cu unitatea comercială respectivă, ci cântă doar pentru bacşiş.

Urmează ca, după prezentarea documentaţiei de către angajatorii la care controlul nu a fost finalizat pe loc, să fie verificate şi alte aspecte care ţin de aplicarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, precizează reprezentanţii ministerului.

"Ca autoritate de control cu atribuţii de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, suntem conştienţi de responsabilitatea socială şi rolul care îi revin Inspecţiei Muncii în combaterea fenomenului muncii nedeclarate. Având în vedere contextual actual, în care incidenţa muncii nedeclarate tinde să capete noi forme de manifestare şi să se extindă în tot mai multe sectoare de activitate, ne străduim ca, prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie, însemnând campanii de control permanente, în cât mai multe domenii de activitate şi sancţionarea riguroasă a cazurilor depistate, dar şi campanii de informare şi de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în privinţa riscurilor la care se expun, să descurajăm această practică nocivă, cu consecinţe sociale şi economice foarte grave", a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat adjunct, într-un comunicat al Inspecţiei Muncii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri