Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: Sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate

Data publicării:
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman sustine o conferinta de presa
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Foto: InquamPhotos /Octav Ganea

România nu îndeplinește standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane. Țara noastră este una dintre principalele surse din Europa de unde vin victimele rețelelor de traficanți. Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a cerut, vineri, Parlamentului să lucreze cu Guvernul pentru combaterea traficului de persoane, criticând dur fostul Executiv în timpul căruia "eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul 2 pentru al doilea an consecutiv ceea ce înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate. Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Bandele de crimă organizată au traficat cu nerușinare oameni. Astăzi vă anunț că ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. Dacă esti traficant de persoane, te vom găsi și te vom pune sub arest. Fac apel la conducerea Parlamentului să lucreze cu guvernul pentru a urmări acești infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine și să protejeze oamenii.

Fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine", a declarat diplomatul american.

Citește și: România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane. Vela: MAI a acţionat astfel încât să evităm un raport negativ

România este îndemnată să penalizeze și oficialii care sunt complici cu traficanții, deoarece aceștia au scăpat mai mult nepedepsiți până acum. Raportul american a notat totuși că guvernul de la București face eforturi pentru corectarea problemelor.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri