Anchetă de amploare după exploziile din Crevedia. Arafat, despre intervenția pompierilor: Și-au făcut treaba, chiar asumându-și riscuri

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat, șeful DSU. FOTO: Digi24

Anchetă de amploare după tragedia de aseară din Crevedia. Șefii din Inspectoratul pentru Situații de Urgență verifică acum modul în care au intervent pompierii. Se vizionează imaginile surprinse la fața locului, se ascultă mesajele date pe stații pentru a se vedea dacă s-a greșit undeva.

Raed Arafat a declarat că au fost mai mulți ofițeri care au coordonat partea de stingere și au rămas acolo până au lichidat incendiul.

Întrebat de ce pompierii au fost în apropiere după prima explozie, Arafat a declarat că pompierii aveau mai multe case afectate și era nevoie să fie stinse.

Intervenția nu era doar pe cisterne ci și pentru a evita propagarea.

Pompierii și-au făcut rolul, decizia lor de a interveni și a răci zona, cu un anumit risc asumat, a fost o decizie pe care nu o pot comenta negativ. Oamenii și-au făcut treaba așa cum trebuie, din păcate asumându-și anumite riscuri la locul intervenției.

Cred că e ceva ce în viitor va fi foarte atent aplicat, și asta e perimetrul. Civilii și indiferent cine în afara pompierilor să nu intre în zona care este expusă în apropierea  incendiului. Partae de media, locatari, civili care se uită trebuie să fie foarte departe de zona cu risc. Am mai pățit-o la Mihăilești, iar respectarea unui perimetru de siguranță, evacuarea și mesajele care se dau sunt pentru protecția celor care sunt în zonă. Când pompierul spune: îndepărtați-vă, să se depărteze, pentru că e risc, a declarat Arafat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri