Anchetă la Medgidia, după ce 250 de tone de gunoaie au ars noaptea trecută. Există bănuieli că ar fi fost arse ilegal deșeuri

Data actualizării: Data publicării:
Gunoaie arse in Medgidia

Nicio zi fără o nouă știre despre gunoaiele din România. Polițiștii și pompierii din Constanța fac o anchetă, în această dimineață, la Medgidia. Au bănuieli că acolo au fost arse ilegal deșeuri, azi noapte. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18:00 în spatele firmei care se ocupă cu salubrizarea în orașul Medgidia. Focul a ars mocnit toată noaptea. La fața locului au venit pompierii și polițiștii. Cauza incendiului a fost o țigară aruncată la întâmplare. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Surse din anchetă spun că aceste gunoaie erau folosite pentru a fi arse ca și combustibil într-o fabrică de ciment, iar oamenii din zonă spun că ar fi avut loc arderi ilegale. 

Marian Râșnoveanu, șef Garda de Mediu Constanța: Avem un control în desfășurare la respectivul punct de lucru, să putem vedea exact ce s-a întâmplat aseară. Colegii mei au stat până spre dimineață, până când s-a stins focul, dar nu s-a putut investiga nimic. Astăzi urmează să vedem efectiv ce s-a întâmplat acolo. (...) 

„La ajungerea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisa la gunoi menajer compactat. Pentru lichidare, pompierii au acționat aproximativ 11 ore", a informat ISU Constanța.

În total au ars aproximativ 250 tone de gunoi pe o suprafață de 500 mp, iar cauza probabilă a fost o țigară aruncată la întâmplare, a mai transmis sursa citată.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri