Andrei Baciu a anunțat prima decizie la CNAS. Va fi înființată Comisia pentru Dialog permanent cu Pacienții: „E nevoie de dialog onest”

Data publicării:
Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3
Președintele CNAS, Andrei Baciu. Foto: PNL

Președintele CNAS, Andrei Baciu, a anunțat, joi, că a fost înființată Comisia pentru Dialog permanent cu Pacienții. El a explicat că „pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile şi interesele pacienţilor din România este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv.”

Potrivit unei postări publicate, joi, pe pagina de Facebook a CNAS, de astăzi va funcţiona Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienţii, un forum de colaborare permanentă între CNAS şi asociaţiile de pacienţi din România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Orice decizie pe care CNAS o ia şi orice acţiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienţilor. Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile şi interesele pacienţilor din România, este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv. De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituţional la care sunt invitate să fie parte toate organizaţiile şi asociaţiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienţilor din România. Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare”, a declarat Andrei Baciu, preşedintele CNAS.

Prima întâlnire a avut loc joi, iar la aceasta au participat peste 50 de asociaţii ale pacienţilor.

Reprezentanţii CNAS au identificat, până acum, peste 200 de astfel de organizaţii. Toate asociaţiile constituite legal care reprezintă interesele pacienţilor şi care doresc să intre în acest parteneriat instituţional şi nu au primit un e-mail de la CNAS sunt rugate să scrie la dialogpacienti@casan.ro.

„Doar lucrând împreună putem să construim un sistem de sănătate mai bun, cât mai aproape de standardele europene”, a spus Andrei Baciu.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănmătăţii Andrei Baciu a fost numit, săptămâna trecută, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri