Video Angel Tilvăr: Am găsit obiectele care pot fi asociate unui echipament de tip dronă. Ceea ce s-a întâmplat stârnește îngrijorare

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp Image 2023-09-06 at 15.52.29 (1)
Ministrul Tîlvăr a spus că impactul dronelor pe teritoriul României a fost „de natură accidentală”. Foto: MApN

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat miercuri, la Digi24, că au fost găsite obiecte „care pot fi asociate unui echipament de tip dronă” pe teritoriul României și că sunt necesare verificări tehnice pentru a stabili cu exactitate originea acestora. Tîlvăr susține că situația este „imputabilă în primul rând Rusiei, pentru că a atacat în mod repetat infrastructuri portuare și civile” și că ceea ce s-a întâmplat e normal să stârnească îngrijorare în rândul cetățenilor. 

Angel Tîlvăr a mers miercuri în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea
Angel Tîlvăr a mers miercuri în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea

„Trebuie să facem distincția între un incident și un act de agresiune. În momentul de față, după ce am găsit obiectele care pot fi asociate unui echipament de tip dronă, trebuie să facem verificări tehnice pentru a avea toate elementele care să ne permită să judecăm situația. Nu am motive să cred că a fost vorba de un act de agresiune. România și alianța nu se află într-o situație în care spațiul NATO să fie atacat.

Scopul pentru care noi am luat acele bucăți și le supunem unor expertize de natură tehnică este tocmai să aflam originea și tipul de echipament. Abia după putem trage concluziile. Situația asta este imputabilă în primul rând Rusiei, pentru că a atacat în mod repetat infrastructuri portuare și civile.

Eu am fost astăzi la Plauru, la aproximativ 800 și ceva de portul Izmail, unde unul dintre oamenii care locuiesc acolo are casă. Este normal să fim preocupați și este normal să fie preocupare din partea cetățenilor. Și nu numai cei din zonă care sunt primii care aud flăcările și fumul, și acum unde mă aflu este un incendiu care încă nu a fost stins.

Sunt situații care generează îngrijorare și necesită măsuri de vigilență din partea noastră. Acesta este și motivul pentru care în delegația mea îi am alături pe șeful Statului Major al Apărării și pe cel al Forțelor Aeriene. Dorim să întărim aceste măsuri de vigilență. (...) Ceea ce s-a întâmplat normal că stârnește preocupare, un element de îngrijorare, dar încercăm să abordăm lucrul ăsta cu responsabilitate și într-o manieră calmă. România nu e subiectul unei amenințări imediate”, a declarat ministrul Apărării. 

Angel Tîlvăr a mers miercuri în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri