Apă caldă și căldură în Timișoara, dar doar pentru o săptămână. Ministru: O soluție de avarie. Problema trebuie rezolvată de primărie

Data publicării:
timisoara
Timișoara. Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: facebook Dominic Fritz

Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă, dar doar pentru o săptămână momentan, aceasta fiind o soluție de avarie găsită cu un alt furnizor de gaz, a declarat, miercuri, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu. El a spus că este o problemă a administrației locale, care trebuie să găsească soluții pentru a stabiliza situația.

"Pentru Timișoara s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie. Aseară am discutat cu primarul, cu prefectul și cu furnizorul.

Primarul să știe că dacă nu găsește o sursă de finanțare, tuturor furnizorilor le va fi teamă că rămân cu gazul livrat și neplătit. Trebuie să caute soluții pentru a debloca și stabiliza situația din Timișoara pentru această iarnă.

Problema de la Timișoara e strict a administrației locale, cum și-au gestionat problema așa o au.

Noi am intervenit ca să îi ajutăm să câștige timp", a declarat Virgil Popescu.

Citește și: În noaptea cu 0 grade la Timișoara, pacienții au înghețat în spitalele fără căldură. Medic: Facem apel să nu rămânem așa în plin val 4

"Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. E o soluție de avarie, rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului", a scris președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

"Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere. Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România", a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică.

Marți, aproximativ 50.000 de gospodării din oraș și spitalele din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timișoara.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri