Foto Artistul stradal Banksy a dezvăluit o nouă lucrare, realizată pe zidul unei clădiri bombardate din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Cea mai recentă lucrare grafică realizată de artistul anonim Banksy, pe peretele unei clădiri din Borodianka, Ucraina.
Cea mai recentă lucrare grafică realizată de artistul anonim Banksy, pe peretele unei clădiri din Borodianka, Ucraina. Foto: Getty Images

Artistul stradal Banksy, renumit pentru realizarea de graffiti și șabloane („stencils”) pe diverse clădiri publice, a dezvăluit ultima sa lucrare de artă grafică, desenată pe zidul unei clădiri bombardate din orașul Borodianka: o gimnastă care stă în mâini, printre ruine, informează BBC.

Banksy a postat trei fotografii cu lucrarea pe contul său de Instagram.

În paralel, alte opere similare au apărut pe clădirile din orașele ucrainene, ceea ce a condus la speculații potrivit cărora misteriosul artist (rămas în continuare anonim, numele său nefiind cunoscut public) s-a aflat în această țară după declanșarea invaziei ruse din 24 februarie 2022.

O astfel de lucrare grafică, realizată tot în Borodianka în stil Banksy dar încă nerevendicată de artist, prezintă un bărbat cu trăsături asemănătoarea lui Vladimir Putin, îmbrăcat în kimono de judo, care este aruncat la podea de un copil.

Key Infrastructure Attacked, Leaving Kyiv With Further Power And Water Outages
Artă grafică atribuită lui Banksi pe zidul unei clădiri din Kiev. Foto. Getty Images

Vladimir Putin are centură neagră la judo și este un admirator deschis al acestei arte marțiale.

Un alt „șablon”, realizat în stilul lui Banksy și apărut pe fațada unei clădiri din Irpin, nordul Ucrainei, prezintă o tânără cu o panglică, într-n exercițiu de gimnastica ritmică, în care sportiva pare să se „sprijine” de o spărtură din zid.

Artă grafică atribuită lui Banksy pe fațada unei clădiri din Irpin, Ucraina. Foto: Getty Images
Artă grafică atribuită lui Banksy pe fațada unei clădiri din Irpin, Ucraina. Foto: Getty Images

Banksy este unul dintre cei mai faimoși artiști, specializat în astfel de opere de artă grafică stradală. Banksy a rămas până în prezent anonim.

Artistul britanic Banksy a pierdut marca comercială solicitată pentru celebrul său graffiti „Aruncătorul de flori” (Flower Thrower) deoarece anonimatul său presupune că nu poate fi identificat în mod oficial ca autor, potrivit unei decizii europene.

Misteriosul artist urban, ale cărui opere au apărut brusc pe mai multe clădiri din întreaga lume, a depus o cerere de înregistrare de marcă comercială pentru respectiva imagine la Uniunea Europeană în 2014.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri