Audiat. Ce le-a spus deputatul Cătălin Rădulescu procurorilor

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu 1

Explicaţii noi, în faţa procurorilor din partea deputatului Cătălin Rădulescu, audiat în dosarul deschis la Parchetul General, după declaraţiile controversate despre armele pe care le deţine şi despre oamenii care protestează în Piaţa Victoriei. Parlamentarul a susţinut, în faţa anchetatorilor, că a fost iritat de jurnaliştii de la Adevărul, aşa că a blufat: a spus că are acasă o armă pe care a folosit-o la Revoluţie, ceea ce n-ar fi însă adevărat.

catalin radulescu 1

Cătălin Rădulescu le-a spus procurorilor că nu a făcut altceva decât să se dea mare și că prima armă a deținut-o în anul 1999.

El a adăugat că anul trecut - după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru corupție - i-a fost ridicată o a treia armă, care era neletală.

Deputatul PSD a rămas fără două arme, la sfârșitul săptămânii trecute. Decizia fost luată de poliţişti, în urma controlului pe care l-au făcut acasă la Cătălin Rădulescu, care a rămas şi fără o armă de vânătoare.

Poliţiştii argeşeni au descoperit că arma de panoplie, acel AKM, nu avea un dispozitiv de siguranță, așa cum prevede legea. Acesta este motivul pentru care poliţiştii i-au anulat deputatului permisul de portarmă.

Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt - drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, spunea recent Cătălin Rădulescu.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri