Autostrada Sebeș-Turda din care s-a prăbușit o margine nu mai poate fi redeschisă în martie, din cauza unei probleme "imprevizibile"

Data publicării:
autostrada sebes turda
Autostrada Sebeș-Turda din care s-a prăbușit o margine nu mai poate fi redeschisă în martie, din cauza unei probleme "imprevizibile"

Termenul de reparare a autostrăzii Sebeş - Turda va fi prelungit cu încă 60 de zile. Șoseaua este închisă pe o porțiune de un kilometru, după ce una din margini s-a prăbușit.

Lucrările trebuiau finalizate în 30 de zile, adică până la începutul lunii martie. Cu toate acestea, constructorul italian a cerut o prelungire cu încă 60 de zile. Are o expertiză care demonstrează că în sol s-a produs o acumulare de apă, "imprevizibilă".

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au declarat că cererea va fi aprobată.

În 31 ianuarie, CNAIR anunţa închiderea circulaţiei rutiere, de la 1 februrarie timp de 30 de zile, pe o porţiune a autostrăzii A10 Sebeş-Turda, pentru remedierea unor deficienţe. Compania anunţa că lucrarea este în garanţie şi va fi realizată pe banii constructorului.

Traficul rutier a fost deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri