Bănescu, după distrugerea catedralei din Odesa: „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al civilizaţiei creştine reale

Data actualizării: Data publicării:
vasile banescu face declaratii
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, spune după distrugerea catedralei din Odesa, că aceasta este încă o probă că „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii şi civilizaţiei creştine reale. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu afirmă, după distrugerea catedralei din Odesa în urma unui atac rusesc, că aceasta este încă o probă că „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii şi civilizaţiei creştine reale.

„Bombardarea recentă a Catedralei ortodoxe „Schimbarea la Faţă” din Odesa. Încă o probă că „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii şi civilizaţiei creştine reale. Gnosticismul ei religios-politic dispreţuieste agresiv lumea care nu-i aparţine”, a scris Bănescu pe Facebook, potrivit News.ro.

Arhidiaconul catedralei din centrul istoric al oraşului Odesa, Andrii Palciuk, a deplâns distrugerea „enormă” a bisericii - despre care a spus că a fost cauzată de o lovitură directă a unei rachete ruseşti.

Catedrala aparţine Bisericii Ortodoxe Ucrainene şi a fost luată sub protecţia UNESCO la începutul acestui an, când centrul istoric al oraşului Odesa a fost desemnat de agenţia culturală a Naţiunilor Unite ca fiind în pericol de dispariţie.

Fondată în secolul al XVIII-lea, aceasta a fost distrusă în timpul regimului sovietic, dar a fost reconstruită după căderea URSS. Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a sfinţit-o personal, relatează The Guardian.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri