Bărbat din Timiș arestat la domiciliu după ce a băgat 100 de euro în pașaport, la vamă

Data publicării:
100 euro in pasaport in mana de barbat
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce a încercat să mituiască un polițist de frontieră din Timiș. Individul, care transporta 4 migranți din Bangladesh, a crezut că omul legii va închide ochii și îl va lăsa să treacă, scrie Opinia Timișoarei. Nu s-a întâmplat așa, drept pentru care bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită și trafic de migranți.

Incidentul a avut loc pe 5 ianuarie 2024, în jurul orei 16:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, din județul Timiș. Bărbatul se afla în mașină cu 4 migranți din Bangladesh, cărora le promisese că îi va duce în vestul Europei, în schimbul sumei de 4.000 de euro, scrie sursa citată.

"Cu ocazia controlului de frontieră în P.T.F. Foeni, inculpatul S.C. i-a dat suma de 100 de euro disimulată în interiorul pașaportului agentului de poliție S.L.S. pentru ca acesta să permită ieșirea din țară a celor patru cetățeni din Bangladesh, care nu îndeplineau condițiile pentru a putea ieși din țară", au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Când a văzut cei 100 de euro ascunși printre filele pașaportului, polițistul de frontieră a înțeles că e vorba despre o mită, așa că și-a alertat colegii, care au întrerupt călătoria călăuzei, dar și a migranților care o însoțeau.

"În data de 6 ianuarie, la ora 03:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus reținerea numitului S.C. pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți”, au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri