Bebeluș mort după ce ar fi fost bătut și înfometat de concubinul mamei, în Brașov. Bărbatul a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse la main
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un copil de un an și 10 luni a murit după ce ar fi fost bătut și înfometat de concubinul mamei sale, în Brașov. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov l-au reţinut, luni, pe bărbat, scrie Agerpres.

Copilul a decedat, duminică spre luni noaptea, având urme de violenţă pe corp. „La data de 3 iulie 2023, în jurul orei 04.00, Secţia 3 Poliţie Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că un copil, în vârstă de 1 an şi 10 luni, a decedat în condiţii care urmează a fi stabilite ulterior, în urma cercetărilor care sunt în curs de desfăşurare”, preciza IPJ Braşov.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, cauza morţii copilului a fost ruptura unui vas cerebral, consecinţă a actelor violente care au fost exercitate asupra sa.

Anchetatorii precizează că bebelușul de 1 an şi 10 luni s-a aflat în grija bărbatului, concubinul mamei, în perioada iunie-iulie, când au locuit împreună în municipiul Braşov.

„În perioada iunie - iulie 2023, inculpatul i-a aplicat victimei minore lovituri repetate, de intensitate mare, cu un corp dur de formă alungită, producându-i victimei minore multiple hematoame şi echimoze de vechimi diferite, dispuse la nivelul toracelui, trunchi posterior, membre superioare, la nivelul bazei nasului şi pe buza superioară. În dimineaţa zilei de 3 iulie, victima minoră a decedat ca urmare a rupturii unui vas cerebral, consecinţă a acţiunilor violente comise de inculpat împotriva acesteia”, precizează sursa citată.

De asemenea, bărbatul ar fi neglijat hrănirea minorului, copilul „prezentând modificări scheletice şi organice ca urmare a unui alimentaţii deficitare”.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, din data de 3 iulie, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului, a arătat sursa citată.

Conform anchetatorilor, mama copilului a sunat, în cursul nopţii de duminică spre luni, la 112, pentru că acesta nu mai putea respira. Înainte ca ambulanţa să ajungă la reşedinţa familiei, ea a chemat un taxi şi s-a deplasat cu acesta spre Spitalul pentru Copii. Pe drum, s-a întâlnit cu ambulanţa, echipajul medical care a preluat copilul constatând decesul.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri