Foto Traficul pe Podul Prieteniei a fost reluat pe o singură arteră. Timpul de așteptare ajunsese la 5 ore

Data actualizării: Data publicării:
tir-accident

UPDATE: Traficul pe Podul Prieteniei a fost reluat pe o singură arteră

Traficul pe Podul Prieteniei, Giurgiu-Ruse, Bulgaria, prin PTF Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră, acestea vor circula alternativ pe ambele sensuri după ce un autotren din Turcia, încărcat cu piese auto, a lovit parapetul podului în noaptea de marţi spre miercuri şi a blocat traficul pe pod.

"Începând cu ora 10: 00, traficul pe Podul Prieteniei din PTF Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră. Vehiculele de mici dimensiuni vor circula alternativ, din ambele sensuri: pe cel de intrare, apoi pe ieşire din România. Traficul se desfăşoară, în continuare cu greutate şi recomandăm persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim internaţional cu ţara vecină, respectiv PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir în judeţul Constanţa, PTF Călaraşi în judeţul Călăraşi, PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, în judeţul Teleorman şi PTF Calafat şi PTF Bechet în judeţul Dolj ', se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.


Este pericol de explozie pe Podul Prieteniei de la Giurgiu. Traficul a fost complet blocat după ce un TIR a intrat, în plin, în parapeți. Cel mai probabil șoferul camionului a adormit la volan și a pierdut controlul.

Accidentul s-a produs miercuri dimineață, în jurul orei 03:00.

Un autocamion înmatriculat în Turcia care se deplasa pe sensul de ieșire din România a lovit un rost de dilatare din componenta Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară. Șoferul a pierdut controlul și a lovit parapeții podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri.

tir-accident
Blocaj la frontieră, la Giurgiu, din cauza unui accident pe pod. FOTO: Poliția de Frontieră

Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la fața locului au intervenit mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu, a informat Poliția de Frontieră.

Începând cu ora 05:55. la locul accidentului au ajuns și utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

accident-giurgiu
Blocaj la frontieră, la Giurgiu, din cauza unui accident pe pod. FOTO: Poliția de Frontieră

Autoritățile recomandă șoferilor care intenționează să tranziteze PTF Giurgiu să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional de la frontiera cu Bulgaria.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa - P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Lipnița, P.T.F. Dobromir.
  • pe raza jud. Călăraşi - P.T.F. Călăraşi.
  • pe raza jud. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu.
  • pe raza jud. Teleorman - P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea.
  • pe raza jud. Dolj - P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri