Bucureștenii tot nu au apă caldă. O nouă avarie a dus la oprirea forțată a CET Progresu

Data publicării:
conducte termoficare
Termoenergetica anunță lucrări de reparaţii în Capitală. Foto: Inquam Photos/George Călin

Problemele cu apa caldă furnizată în București continuă după ce o avarie în rețeaua de termoficare a dus la oprirea forțată a CET Progresu, informează Elcen.

Avaria s-a produs joi dimineață și are efect asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice din cadrul CET Progresu, ceea ce a dus la oprirea forțată a centralei.

ELCEN susține demersurile reprezentanților Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondați și în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluția optimă de asigurare a unui regim de funcționare corespunzător atât pe parte de producție, cât și pe parte de transport și distribuție.

ELCEN are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăvești aflată în stadiul „de rezervă” și de a livra din această centrală agentul termic către acele zone din rețeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica în vederea furnizării apei calde către consumatori.

Distribuția și transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcție de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri