Bucureştiul a coborât 3 poziţii în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi

Data publicării:
BUCURESTI PIATA UNIRII

Bucureştiul a coborât 3 poziţii, pe locul 181 din 209, în topul anual al celor mai scumpe oraşe din lume pentru expaţi publicat miercuri de Mercer, în care Hong Kong ocupă locul al doilea după ce a cedat prima poziţie în favoarea Luandei, capitala Angolei.

În studiul publicat în 2016, Bucureştiul se afla pe poziţia 178.

Oraşele asiatice continuă să domine clasamentul, cu cinci oraşe aflate între primele 10. Seul a urcat de pe locul 15 pe 6, în timp ce Mumbai a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri, cu 25 de poziţii, pe 57, datorită creşterii economice rapide, a inflaţiei şi a monedei stabile. Capitala Indiei, New Delhi, se află pe locul 99, relatează Bloomberg.

Hong Kong, clasificat recent de ECA International cel mai scump oraş din Asia pentru expaţi, este urmat în ordine de Tokyo (3), Singapore (5), Seul şi Shanghai (8), potrivit Mercer, care a realizat topul în baza unui studiu efectuat în martie.

Chiar dacă un număr de oraşe asiatice rămân între cele mai scumpe oraşe din lume, centre financiare importante cum sunt Hong Kong şi Singapore continuă încă să atragă talente şi rămân încă destinaţii de top pentru relocare”, a declarat Mario Ferraro, director pentru mobilitate în regiunea Asia, Orientul Mijlociu şi Africa la Mercer.

El a arătat că chiar dacă mişcările din acest an au fost determinare în mare parte de flutuaţiile valutare, în special împotriva dolarului american, există oraşe, cum este Mumbaiul, care a urcat datorită creşterii economice şi a oprtunităşilor mai mari.

Multe oraşe din China au coborât în top ca efect al deprecierii yuanului faţă de dolar, în timp ce destinaţiile din Japonia au avansat datorită yenului mai puternic.

New York City şi Berna au revenit în top 10, dar Beijingul a coborât cu un loc, pe 11. Zurich şi Geneva s-au plasat la rândul lor în top 10.

Ascensiunea Luandei a fost alimentată de costul bunurilor şi de securitate, a explicat Mercer.

Studiul anual foloseşte New York-ul ca bază de comparaţie şi include peste 400 de oraşe din cinci continente, măsurând costul a peste 200 de produse, între care locuinţele, transporturile, alimentele, îmbrăcămintea, bunurile pentru locuinţe şi divertismentul.

Aprecierea rublei a făcut ca Moscova şi St Petersburgul să urce pe poziţiile 14, respectiv 36. Londra a coborât 13 locuri, pe 30, ca urmare a deprecierii lirei sterline faţă de dolar, după votul pro-Brexit la referendumul e anul trecut.

Cel mai ieftin oraş din lume pentru expaţi este Tunis, urmat de Bişkek şi Skopje.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri