Video Bucureștiul, invadat de stâlpi antiparcare. Șoferii sunt supărați că nu mai au unde să își lase mașinile

Data publicării:
Autoritățile din București încearcă să disciplineze șoferii cu stâlpi pe trotuare.
Autoritățile din București încearcă să disciplineze șoferii cu stâlpi pe trotuare. Foto: captură Digi24

Autoritățile din București încearcă să disciplineze șoferii cu stâlpi pe trotuare. Conducătorii auto spun că este vorba despre un festival al stâlpilor, având în vedere numărul mare de obstacole montate la orice pas. Mai mult, ei se plâng și de numărul mic de locuri de parcare, fiind aproximativ 250 de mii de locuri la un milion și jumătate de mașini înmatriculate în Capitală.

Pe trotuarele din cele șase sectoare al Capitalei au crescut, ca ciupercile după ploaie, bucăți masive de beton, metal ori plastic flexibil. Obstacolele, spun autoritățile locale, au fost montate pentru a îi împiedica pe șoferi să parcheze pe trotuar.

Magda Costache - jurnalist Digi24: 70 de stâlpișori am numărat pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu din Sectorul 4 al Capitalei, în doar 200 de metri.

Șofer: Pentru protecția pietonilor e benefic, dar oamenii chiar nu au unde să parcheze.

Un locuitor din zonă s-a ales cu dosar penal, după ce a smuls din beton câțiva stâlpișori abia montați.

Într-o intersecție din Sectorul 2, adesea blocată de mașinile parcate, după montarea stâlpișorilor șoferii au găsit o altă soluție - își lasă mașinile pe trotuar.

Șofer: Unde să parcăm? Puteau să facă o parcare, un părculeț, nu așa.

Radu Mihaiu - primarul Sectorului 2: Acești stâlpișori au fost ceruți de Brigada Rutieră, pentru că în zonă aveau loc accidente din cauza mașinilor parcate în centrul intersecției.

Peisagiștii spun că autoritățile aveau la îndemână alte alternative.

Dumitru Furnea - peisagist: Ar fi putut fi instalate borduri special concepute, pentru a opri mașinile să urce pe trotuar.

Și în Sectorul 6 sunt obstacole, desigur alt model. Administrația locală spune că le-a montat pentru a îi proteja pe pietoni. Șoferii disperați după un loc de parcare găsesc însă soluții să urce mașinile pe trotuar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri