Bulgaria interzice trecerea camioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
podul prieteniei giurgiu ruse romania bulgaria wikipedia 25 08 2015 1
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Autoritățile de la Sofia interzic trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu din cauza condiţiilor de iarnă severă din ţara vecină, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Prin această măsură, vor fi evitate blocajele pe partea română în zona frontierei, dar și timpp de așteptare inutili.

Astfel, CNAIR face un apel la conducătorii de autocamioane să manifeste înţelegere şi respect faţă de restricţiile impuse de partea bulgară până când aceasta va permite din nou reluarea circulaţiei fără restricţii.

"Această măsură are drept scop evitarea unor timpi de aşteptare inutili, dar şi a blocajelor pe partea română în zona frontierei dintre România şi Bulgaria.", se menţionează în comunicat.

De asemenea, CNAIR îi sfătuieşte pe şoferii de autocamioane care se îndreaptă spre frontiera cu Bulgaria de la Giurgiu să oprească pe traseu în zone sigure, până se va debloca situaţia.

Totodată, reprezentanţii CNAIR recomandă utilizarea altor puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.", se mai precizează în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri