Câți bani a primit firma care a transportat oameni din Voluntari la Sfânta Parascheva

Data publicării:
LEX_2458
Foto: Andreea Alexandru, recorder.ro

Banii plătiți din bugetul orașului Voluntari pentru transportul pelerinilor ilfoveni la Iași, la Sfânta Parascheva, au ajuns la o firmă legată de mâna dreaptă a cuplului Firea-Pandele, scriu jurnaliștii de la proiectul Să fie lumină.

LEX_2458
Foto: Andreea Alexandru, recorder.ro

Star Holiday and Tour, firma care a luat banii publici de la primăria Voluntari pentru transportul cu sute de autocare a pelerinilor, este deținută în acte de Gheorghe Cristian Desculțu, din Turnu Măgurele, dar este condusă de un om de afaceri pe nume Ștefan Grigore. Bărbatul în vârstă de 72 de ani este socrul lui Ștefan Grigore.

Ștefan Grigore este patronul agenției de turism Gregory Tour, care opera autocarul cu turiști români căzut într-o prăpastie în Muntenegru în anul 2013. 19 oameni au murit în urma accidentului de atunci.

Ștefan Grigore a fost, vreme de aproape un deceniu, asociat cu Emanuel Gabriel Botnariu, mâna dreaptă a cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele.

Emanuel Gabriel Botnariu a deținut calitatea de membru în mai toate consiliile de administrație ale firmelor înființate de municipalitatea Voluntari, de la clubul de fotbal la companiile de utilități. După instalarea Gabrielei Firea la Primăria București, Emanuel Botnariu a fost numit șef al Administrației Spitalelor din București. În decembrie 2016, el a devenit senator de Ilfov din partea PSD.

490.000 de lei, cu tot cu TVA, a costat transportul miilor de oameni în Iași și înapoi, adică în jur de 106.000 de euro.

Citiți mai multe aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri