Ce i s-ar fi oferit lui Grindeanu în schimbul demisiei

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu maini cap_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea crop

Sorin Grindeanu rămâne ferm pe poziții, în ciuda faptului că liderul PSD Liviu Dragnea i-ar fi cerut de trei ori să își depună demisia. În schimb, președintele PSD i-ar fi oferit funcții de conducere în alte instituții sau chiar un post de vicepremier.

grindeanu maini cap_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea crop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. În ședința din această seară, președintele PSD i-ar fi promis lui Sorin Grindeanu și postul de preşedinte al Curţii de Conturi, după ce Nicolae Văcăroiu îşi va încheia mandatul sau chiar menţinerea în Guvern ca vicepremier. Şi aceste propuneri au fost refuzate de către premier, potrivit News.ro.

O altă propunere ar fi fost postul de șef al SIE, relatează HotNews.


Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, într-o discuţie informală cu jurnalişti, că nu i s-a cerut în mod direct demisia de către liderul PSD, Liviu Dragnea, ci voalat, însă alţii i-au cerut acest lucru în mod direct. Totodată, premierul a afirmat că nu va demisiona şi că se aşteaptă la ”o execuţie publică”. El a mai spus și că este covins că mai mulți miniștri din cabinetul său ar fi dispuși să își dea demisia, dacă li se va cere acest lucru.

Conform informațiilor obținute de Digi24, lui Sorin Grindeanu i s-ar fi oferit inclusiv conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în schimbul demisiei.

Începând cu ora 14, Liviu Dragnea se va vedea cu şefi de organizaţii din teritoriu, urmând ca o oră mai târziu liderul PSD să aibă întâlniri cu membri ai Cabinetului Grindeanu. La rândul său, și premierul și-a programat mai multe întâlniri în cursul zilei de miercuri.

Punctul culminant al tensiunilor va fi însă în timpul ședinţei Comitentului Executiv Naţional, programată pentru ora 16.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri