Video&Foto Cea mai mare captură de țigări din acest: 162.500 de pachete cu țigări, ascunse într-un camion. Ce marfă era declarată în acte

Data publicării:
tigari1
Tigari de contrabanda ascunse intr-un camion. Foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din vama Bechet au descoperit 162.500 de pachete cu ţigări ascunse într-un camion, pe care un cetăţean român încerca să le introducă ilegal în ţară. Este cea mai mare captură de țigări de contrabandă de anul acesta.

Valoarea țigărilor confiscate se ridică la peste 2,4 milioane lei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au descoperit marfa de contrabandă vineri, într-un camion Volvo condus de un român, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigări.

Camionul a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu țigări, în valoare de 2.437.500 lei.

Șoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă, potrivit comunicatului.

Țigările au confiscate, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

tigari2
Tigari de contrabanda ascunse intr-un camion. Foto: Politia de Frontiera

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri