Cele două pasarele de pe plaja din Mamaia sunt demontate. Primăria a constatat că e mai ieftin decât să le repare

Data actualizării: Data publicării:
pasarela mamaia
Cele două pasarele de pe plaja din Mamaia sunt demontate. FOTO: captură Digi24

Două pasarele din stațiunea Mamaia sunt demontate în aceste zile. Primăria a ajuns la concluzia că ar costa prea mult să le repare, după ce anul trecut, în timpul lucrărilor de lărgire a plajei, ambele au fost îngropate în nisip.

Pasarela inaugurată în 2012, acoperită pe o treime din suprafață anul trecut, este demontată acum. Cea regală, inaugurată în 1935, a fost îngropată în totalitate tot anul trecut, când s-au lărgit plajele din Mamaia.

Luminiţa Lare, inspector la Primăria Constanța: Anul trecut a fost efectuată o expertiză tehnică din care a reieşit, printre altele, necesitatea stabilirii gradului de coroziune a piloţilor de susţinere.

Diana Slav, ghid turistic: M-aş fi bucurat să revină în circuitul turistic. Poate cu tehnologiile moderne din zilele noastre ar putea fi reabilitată.

La aproximativ un kilometru distanţă se află un obiectiv istoric, vechi de 87 de ani.

Bogdan Bola, fost director ABADL: Valurile, vântul, mediul salin deteriora tot mai mult structura sa de rezistenţă. Din păcate, Ministerul Economiei nu a trecut pasarela în administrarea Ministerului Culturii, tocmai de aceea s-a ajuns la această soluţie de compromis, să fie îngropată.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri